Укупно приказа странице

Translate

недеља, 9. децембар 2012.

НОВАКУ НАГРАДА ОД ПРИНЦА ВИЛИЈАМА








Његово краљевско височанство Војвода од Кембриџа уручио је синоћ угледну "Центерпоинт премијер" награду Новаку Ђоковић за допринос животима младих људи широм света и за хуманитарни рад на свечаности "Винтер вајтс гала" у Лондону.

У образложењу домаћина и покровитеља ове организације, истакнуто је да се награда додељује онима чији допринос младима инспирише људе широм света. Награђује се посвећеност давању и искорењивању проблема човечанства као што су сиромаштво, здравствена заштита, образовање, глад и бескућништво.

- Награда коју сам добио је мотивација да и даље наставим да помажем младима широм света. Трудим се колико могу да допринесем са своје стране том циљу, и срећан сам што има много дивних људи који су спремни да се придруже и помогну људима који су мање срећни. Хвала принцу Вилијаму и „Центерпоинту“ на награди, рекао је Ђоковић.

Новак Ђоковић Фондација прикупила је 1.4 милиона долара за образовање деце на првој хуманитарној вечери у Њујорку у септембру, а недељу дана касније Новак је посетио вртић „Испод липа“ у Лешници, са циљем да подигне свест о значају улагања у рани развој и учење у раном детињству. У октобру је са својим спонзором, компанијом УНИКЛО, покренуо програм “Одећа за осмех” који има за циљ да обезбеди деци свих узраста шансу за бољу будућност. Основан је фонд од 10 милиона долара, који ће помоћи да деца широм света негују своје снове.

Догађај у Лондону је одржан у Ројал Алберт Холу, дворани која је уједно била и домаћин тениског Статоил Мастерса, а за ову прилику претворен је у зимску чаробну земљу, уз присуство познатих личности из света спорта и забаве.

Тениски великани Џон Мекинро, Бјерн Борг, Борис Бекер, Анри Леконт, Матс Виландер и Пет Кеш су били међу најзвучнијим именима из белог спорта. Новак је у једном тренутку свечаности изашао на терен са Тимом Хенманом, у чијем друштву је пребацивао лоптице заједно са малишанима из „Центерпоинта“, односно са легендарним асовима. Ноле је одиграо и неколико поена против Мекинроа, који га је у једном тренутку „изазвао“ да му ретернира, и храбро стао испред мреже. То је насмејало све у дворани и подигло расположење на максималан ниво. Ђоковићу се претходно "супротставио" и Бјерн Борг, док су нешто озбиљнији дуели виђени у завршници такмичења АТП Цхампионс Тоур где је Хенман победио Горана Иванишевића и пласирао се у финале.

Било је ту и филмских звезда, попут холивудске звезде Џуда Лоуа, других познатих личности и угледних званица на овом ексклузивном пријему какав само Британија може да приреди.

Организована је и добротворна аукција на којој су прикупљана средства за помоћ људима широм света, са 21 предметом за продају. Ноле је поклонио свој рекет са потписом, Лионел Меси дрес са аутограмом, бициклиста Бредли Виџинс мајицу са Тур де Франса, Стонси су дали електричну гитару, Јусеин Болт је потписао фотомонтажу, а било је и других занимљивих и вредних артикала.

Ђоковић се у Лондону задржао само један дан, после чега је отпутовао право на Карибе. Тамо га чека Ричард Бренсон, један од најбогатијих и најутицајнијих људи света, који на свом приватном острву Некер организује хуманитарни егзибициони турнир. Уз Нолета играју Боб и Мајк Брајан, Немац Томи Хас, затим Марк Филипусис финалиста Вимблдона из 2003, и чувени Џон Мекинро. На том такмичењу аматери ће моћи да укрсте рекете са овим асовима, а сваки дуел ће их коштати по 95.000 долара. Део прикупљеног новца иде и у фондацију "Новак Ђоковић" за помоћ српској деци.

Њ.К.В. ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ПОСЕТИЛА КРЧЕДИН И СТАРИ СЛАНКАМЕН



Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II

САОПШТЕЊЕ



Крчедин, 8. децембар 2012. – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина посетила је Крчедин и подржала покретање пројекта “Соул инклузив“ на Зекином салашу који промовише предузетништво жена у Србији, као и Специјалну болницу за неуролошка обољења и пост-трауматска стања “Др Боривоје Гњатић” у Старом Сланкамену.
Осам жена из Београда, Суботице, Новог Сада, Сомбора и Крчедина изабране су да представе своје креативне пословне идеје и рукотворине. Пројекат “Соул инклузив” покренула је компанија Биомелем спајајући љубав, културу и економију.
Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина сложила се са идејом организатора да је потребно повезати културу и економију, јер то пружа могућност за стварање високо-квалитетних, конкурентних, извозно оријентисаних група производа. Посетиоцима су посебно интересантни били локални производи Срема који је иначе познат по добрим домаћинима и угоститељству.
Присутне су поздравили Њ.К.В. Принцеза Катарина, г-ђа Радица Глигорић, председница УО „Центра за толеранцију” из Крчедина и г-дин Зоран Илић, директор компаније „Биомелем“.
Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина такође је посетила Специјалну Болницу за неуролошка обољења и пост-трауматска стања “ Др Боривоје Гњатић” у Старом Сланкамену и ту је испоручила део хуманитарне помоћи који су обезбедили Хуманитарна Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине у Србији и Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, која ради под покровитељством Принцезе Катарине.
Њено Краљевско Височанство и њена Фондација неуморно раде на бројним пројектима који помажу побољшању услова лечења пацијената у Србији као и здравственог система у целини. Конференција Српске медицинксе дијаспоре која ће се одржати у мају 2013. у Београду бавиће се и неурологијом поред других тема. Међународни Краљевски медицински одбори такође вредно раде на размени знања и могућностима образовања наших лекара у иностранству са циљем да се побољша систем здравствене заштите у Србији.

HRH CROWN PRINCESS KATHERINE VISITS KRCEDIN AND STARI SLANKAMEN

Krcedin, 8 December 2012 – Her Royal Highness Crown Princess Katherine supported a project “Soul inclusive“  in Krcedin, Zekin salas that promotes women entrepreneurship in Serbia, during her trip to Krcedin and Stari Slankamen today.
Eight women were chosen from Subotica, Novi Sad, Krcedin, Sombor and Belgrade to exhibit and explain their business ideas to the public.
The project “Soul inclusive“ was launched by the company Biomelem combining love, culture and economy. Crown Princess Katherine supported the idea of the organizers that it is possible and necessary for culture and economy to be closely linked, because that is the only way Serbia can create high-quality, competitive, export-oriented product groups. The local brands, products of Srem, were particulary interesting to bazaar visitors since the region is quite famous for hospitality.

HRH Crown Princess Katherine, Mrs. Radica Gligoric, president of the Managing Board of “Center for tolerance” from Krcedin, and Mr. Zoran Ilic, founder of “Biomelem” Company addressed the participants.
Crown Princess Katherine also visited the Special Hospital for Neurology and post traumatic conditions in Slankamen “Dr. Borivoje Gnjatic” and donated humanitarian help that the HRH Crown Princess Katherine Foundation in Serbia and Humanitarian Organization Lifeline Chicago collected.
Her Royal Highness is tirelessly working on many humanitarian projects that are helping the medical system in Serbia to advance. The Serbian Diaspora Medical Conference that will be held in May 2013 will also address neurology as one of the topics. The International Royal Medical Boards are working very diligently on sending doctors from Serbia abroad for seminars, conferences and training with the goal of helping the overall health system and patient treatment in Serbia.


Kraljevski Dvor
Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

 Public Relations
The Royal Palace
Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs