Укупно приказа странице

Translate

петак, 25. јул 2014.

Одликован Ђорђе Михаиловић, чувар Зејтинлика


Председник Комисије за одликовања Оливер Антић уручио је орден српске заставе другог степена Ђорђу Михаиловићу, чувару српског војничког гробља “Зејтинлик” у Солуну
Председник Комисије за одликовања Оливер Антић уручио је данас у Солуну, у име председника Србије Томислава Николића, орден српске заставе другог степена Ђорђу Михаиловићу, чувару српског војничког гробља “Зејтинлик” у том граду.
Реч је о одликовању за нарочите заслуге у очувању културног и историјског наслеђа Србије, као и за развијање и учвршћивање сарадње и пријатељских односа Србије и Грчке, јавља Ало.рс.
Антић је, приликом уручивања одликовања, рекао да је председник Србије на 100. годишњицу избијања Првог светског рата одликовао “високим српским орденом човека, који и сам представља симбол српског војничког вечног почивалишта, јунака Великог рата српског војничког гробља на Зејтинлику”.
“Ђорђе Михаиловић је и сам живи споменик међу зејтинличким споменицима, историја и архива тог нашег светилишта”, рекао је Антић, пожелевши времешном чувару српског гробља да “живи још дуго година”.
Михаиловић се, видно потресен, захвалио на указаном поштовању.
“Једно велико хвала зато што се не заборавља и што се памти”, рекао је Михаиловић.
Свечаности је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који борави у дводневној посети Грчкој.

Извор: Новости online


Нема коментара:

Постави коментар