Укупно приказа странице

Translate

уторак, 1. јул 2014.

Јелисавета Карађорђевић се уселила у "Вилу Црногорка"





БЕОГРАД - Кнегиња Јелисавета Карађорђевић данас се после више деценија уселила у "Вилу Црногорка" у Ужичкој 1 у Београду, која јој је одлуком Агенције за реституцију враћена, пошто је 1947. године конфискована од њене мајке, књегиње Олге.
Примопредаји виле и принцезином усељењу присуствовали су принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином, принц Михајло, краљевић Томислав са супругом Линдом, саопштено је из дворске канцеларије.

Принц Александар Карађорђевић упутио је честитке и најлепше жеље кнегињи Јелисавети поводом усељења у Вилу "Црногорка", а честиткама су се придружили и принцеза Катарина, као и принчеви Петар, Филип и Александар.
Принц Александар је истакао да је врло срећан и поносан што је његова рођака Кнегиња Јелисавета након више деценија неправде и великих патњи за целу породицу Карађорђевић, дочекала дан када јој је и званично враћен бар део онога што јој припада.

Нада се да ће и друга конфискована имовина бити враћена у што краћем року и многобројним другим породицама које су доживеле велику неправду, наводи се у саопштењу.

Објекат је враћен правоснажним и извршним решењем Агенције за реституцију, након што пријатељског договора са представницима Управе за имовину Републике Црне Горе о преузимању и предаји у посед и власничку државину принцези Јелисавети Карађорђевић, саопштила је јуче адвокатска канцеларија Суботић-Хомен, која заступа Карађорђевић.

Имање је било власништво кнегиње Олге Карађорђевић, која је по Закону о рехабилитацији рехабилитована.

"Вила Црногорка" у којој су биле смештене црногорска амбасада и резиденција, одлуком Агенције за реституцију враћена њеним наследницима принцези Јелисавети и кнезу Александру Карађорђевићу.
Извор : РТВ ... Танјуг



Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II

_______________________________________________

              The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II




 
Престолонаследник честита Кнегињи Јелисавети усељење у Вилу „Црногорка“



Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар ИИ Карађорђевић упутио је честитке и своје најлепше жеље Њ.К.В. Кнегињи Јелисавети поводом усељења у Вилу „Црногорка“ која је пре конфискације била у власништву њене мајке, Кнегиње Олге. Честиткама Престолонаследника придружују се и Њ.К.В. Принцеза Катарина, Њ.К.В. Принц Наследник Петар, Њ.К.В. Принц Филип и Њ.К.В. Принц Александар.

Престолонаследник и Принцеза присуствовали су данашњем званичном усељењу Кнегиње Јелисавете у њен дом, заједно са Њ.К.В. Принцом Михајлом, сином Краљевића Томислава и Њ.К.В. Принцезом Линдом, супругом Краљевића Томислава.

Престолонаследник Александар истиче да је врло срећан и поносан што је његова рођака Кнегиња Јелисавета након више деценија неправде и великих патњи за целу породицу Карађорђевић, дочекала дан када јој је и званично враћен бар део онога што јој припада. Престолонаследник се такође нада да ће и друга конфискована имовина бити враћена у што краћем року и многобројним другим породицама које су доживеле велику неправду.

Crown Prince congratulates Princess Elizabeth moving to Villa “Montenegrin”

HRH Crown Prince Alexander II sent his greetings and his best wishes to HRH Princess Elizabeth on the occasion of her moving to Villa “Montenegrin” which before confiscation was owned by her mother, HRH Princess Olga, the wife of HRH Prince Regent Paul. The Crown Prince was joined in congratulations by Their Royal Highnesses Crown Princess Katherine, Prince Peter, Prince Philip and Prince Alexander.

The Crown Prince and Crown Princessattended today’s official HRH Princess Elizabeth’s entering into property, together with Their Royal Highnesses Princess Linda (the widow of HRH Prince Tomislav), and son Prince Michael.

HRH Crown Prince Alexander points out thathe is very happy and proud that his cousin Princess Elizabeth after decades of injustice and great suffering for the whole Karadjordjevic family’s seen the day when at least part of what belongs to her has been officially returned. The Crown Prince also hopes that other confiscated properties will be returned as soon as possible to the numerous families who suffered a great injustice.



 
 
Kraljevski Dvor

Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

 Public Relations
The Royal Palace
Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs