Укупно приказа странице

Translate

недеља, 21. децембар 2014.

Nešto Lepo / sedma epizoda / o deci | Nesto Lepo

Nešto Lepo / sedma epizoda / o deci | Nesto Lepo

ALHEMIJA BALKANA: Evo šta Aleksandar Karađorđević misli o Jovanki Broz! (VIDEO)


 
Foto: Printskrin / Al Jazeera Balkans
Goran Milić je sa prestolonaslednikom razgovarao na različitim jezicima, a zajedno su razgledali njegove porodične fotografije


 

Foto: Printskrin / Al Jazeera Balkans

U 10. epizodi serijala Alhemija Balkana, koji se emituje na Al Džaziri, autor emisije Goran Milić posetio je nekoliko jezera u Srbiji. Najpre je sa ekipom obišao Zavojsko jezero nadomak Stare planine, čija je najveća dubina 60 metara.

Milić je, takođe, obišao i Palićko jezero koje je najposećenije 1. maja. Razgovarao je sa ljudima koji tamo prodaju leskovački roštilj i sazao da oni tog dana zarade mnogo zbog posećenosti ovog jezera. U ovoj epizodi Milić je razgovarao i sa prodavcem knjiga na Palićkom jezeru koji je potvrdio da ljudi u velikoj meri kupuju knjige i da ima mnogo njih koji još nisu knjige zamenili internetom.

Autor emisije je posetio prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i sa njim je razgovarao na različitim jezicima, a zajedno su razgledali njegove porodične fotografije. Saznali smo da je britanska kraljica Elizabeta II kuma Aleksandru Karađorđeviću. Prestolonaslednik se osvrnuo i na sudbinu Jovanke Broz i dodao da je živela u veoma teškim uslovima.

Ekipa Alhemije Balkana je razgovarala i sa novinarom Ivanom Ivačkovićem koji je napisao knjigu “Kako smo propevali”.

Ovde možete pogledati celu epizodu “Alhemije”:




(Telegraf.rs)