Укупно приказа странице

Translate

среда, 4. фебруар 2015.

Принц Наследник Петар слави 35. рођендан


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

              The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II



Београд, 4. фебруар 2015. – Његово Краљевско Височанство Принц Наследник Петар прославиће сутра, 5. фебруара, свој 35. рођендан.

Његово Краљевско Височанство прославиће рођендан у друштву својих пријатеља.

Њ.К.В. Принц наследник Петар је рођен 5.фебруара 1980 у Чикагу у држави Илиноис. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њ.И.К.В. Принцезе Марије да Глорије од Орлеанса и Браганце. Принц Петар је унук Њ.В.Краља Петра ИИ и Њ.В. Краљице Александре. Његов крштени кум је Њ.К.В. Кнез Александар од Југославије, син Њ.К.В. Кнеза Регента Павла од Југославије.

Принц Петар је живео у Чикагу до краја 1981. године, када се преселио са родитељима у Вирџинију где је похађао обданиште Тајсонс Корнер 1983. године. У Лондону, када му је било осам година похађао једно од најцењенијих припремних школа за предшколски узраст.

Принц Петар дипломирао је на Кентерберијској краљевској школи у Енглеској са највишим оценама из уметности, француског и шпанског језика као и десет сертификата средњег образовања (ГЦСЕ). Похађао је и  са успехом завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону. Принц Петар се усавршавао у Европи на пољу дизајна и илустровања углавном у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава усавршавао се годину дана након чега је уследила успешна каријера у Лондону и Њујорку у области графичког дизајна и уметности где је имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима. Пасионирано се интересује за развој визуалних концепата кроз сарадњу са креативцима из других области интересовања зарад постизања разноврсности идеја и медија комуникације.

Принц наследник Петар веома се интересује за историју свог народа и са пуно љубави се укључује у рад Фондације за образовање Престолонаследника Александра и хуманитарне Фондације Принцезе Катарине. Током катастрофалних поплава које су Србију погодиле прошле године, Принц Наследник Петар био је веома активан и заједно је са својим родитељима Њ.К.В. Престолонаследником Александром и Принцезом Катарином обилазио поплављена подручја носећи помоћ угроженим породицама.

Његово Краљевско Височанство се најтоплије захваљује свима онима који су упутили рођенданске честитке.


Краљевски Двор

Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

Public Relations

The Royal Palace

Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040
Please visit: www.royal.rs

Нема коментара:

Постави коментар