Укупно приказа странице

Translate

субота, 12. децембар 2015.

У КРАГУЈЕВЦУ ОДРЖАН 7 САБОР СРПСКОГ ПОКРЕТА ОБНОВЕ





КРАГУЈЕВАЦ - Оснивач и лидер Српског покрета обнове (СПО),Вук Драшковић поново је данас изабран за председника ове странке,на 7. Сабору у Крагујевцу под слоганом "Путоказ".  
Поред Драшковића, изабрано је и шест потпредседника странке Александар Чотрић из Београда, Мирко Чикириз из Крагујевца, Александар Југовић из Чачка, Љиљана Косорић из Косјерића, Жика Гојковић из Сомбора и Зоран Миленковић градоначелник из Варварина.
Делегати су усвојили и пет Програмских деклерација - "Србија и Нато", "Службе безбедности - Левијатан Србије", "Истина о Косову", "Спречавање нстајања Србије" и " Европска децентрализација власти


ВУК ДРАШКОВИЋ: СПО ЈЕ ПУТОКАЗ ЗА ЕВРОПСКУ СРБИЈУ

Председник СПО Вук Драшковић позвао је чланове и симпатизере СПО-а да наставе борбу за остварење циљева те странке.

Он је рекао да “ћемо бити далеко од слободне и европске Србије све док је земља жртва и талац неразвлашћених, свемоћних и свуда присутних комунистичких служби безбедности".

"Без моралног и духовног препорода, не може бити ни демократског, ни економског, ни биолошког оздрављења наше нације. У рукама служби безбедности кључеви су назадлука и ропства. Та неман мора бити развлашћена и демонтирана", рекао је Драшковић на седмом Сабору СПО-а у Крагујевцу.

Сабором је обележено и 25 година деловања СПО-а, а тим поводом Драшковић је рекао да је СПО пре четврт века, када су га подржавале стотине хиљада, био "пут Србије ка Западу", а да данас "нема ондашњу снагу", али да је – путоказ.

Уз оцену да су "Службе сву државу претвориле у ријалити шоу", Драшковић је рекао да се "нација убија и морално и ментално" и да је "на све стране простаклук и каљуга".

"Тајни досијеи, и даље запечаћени, најскупља су роба у том блату. Службе сваког уцењују, сплеткаре, производе државне ударе, оптужују, суде, блокирају истраге о својим злоделима", рекао је лидер СПО.

Драшковић, некадашњи министар спољних послова Србије, рекао је и да је предстојеће отварање првих поглавља у преговорима са ЕУ "велики успех", али да је коначни циљ далеко, као и да су домаћи отпори и "саплитања јачи него икада".

"Блокада европеизације Србије врхунски је и заједнички циљ моћне мреже служби безбедности, антизападне националне елите, српске цркве, таблоида и скоро свих медија у држави", рекао је лидер СПО.

Према његовим речима, у опасности је Бриселски споразум о нормализацији односа са Приштином, као и да Срби на Косову "сада жању горке плодове београдског антиалбанског патриотизма који се, уз спомињање рата и са много неодмерених и опасних речи, испољио у кампањи противљења пријему Косова у Унеско".

"СПО ту кампању није подржао. Она је била лишена и логике и циља. Данас Србија не може да штити своју баштину на Косову, а тражила је да наше цркве и манастире не могу штитити ни косовске власти. Тражили смо да нам баштину на Косову не штити нико. Водили смо државну кампању у корист своје штете и, при том, навукли бес Албанаца, а жртве албанских екстремиста могу бити само косовски Срби и Бриселски споразум, магистрала Србије ка ЕУ", рекао је Драшковић.

Он је рекао да СПО није подржао ни молбу Србије да Русија, својим ветом у Савету безбедности УН, спречи усвајање Резолуције о геноциду у Сребреници и додао да руским ветом није заштићен српски народ од геноцидне стигме, већ су заштићени починиоци масакра са именом и презименом.

"Не подржавамо ни изјаву шефа државе да је, нама у Србији, Русија мајка. Нама је Србија и темељ и кров. Са мајком у Сибиру никад нећемо стићи у Европу, нити ће Европа доћи овамо. Поготову што та 'мајка' данас подржава и штити све оне којима се у Хагу судило и још се суди за ратне злочине, оне који су десет пуних година српском народу наносили највеће поразе и срамоту, и који су, и по Србији, починили толике злочине", рекао је Драшковић.

СПО је пре три и по године, рекао је Драшковић, подржао "заокрет" Српске напредне странке и Александра Вучића ка томе да је темељ државне стратегије на Западу и у ЕУ, као и да је 2014. године наступио на изборној листи Вучића.

"Снажније од иког у влади, подржавали смо битку за Бриселски споразум, стратешко опредељење премијера за историјско помирење и партнерство Срба и Бошњака, одласке у Сребреницу, седницу Владе Србије у Сарајеву, веома важну посету Тирани, снажење сарадње са НАТО алијансом, хумани однос према избеглицама из пакла Сирије... Све је то допринело да Србија, за два дана, отвара и прва преговарачка поглавља о придруживању ЕУ", рекао је Драшковић.



ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ДОНИРАЛА НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ КРЕВЕТЕ КБЦ „ЗВЕЗДАРА“ - CROWN PRINCESS KATHERINE DONATES MOST ADVANCED HOSPITAL BEDS TO CLINICAL HOSPITAL CENTER “ZVEZDARA”


Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
_______________________________________________

The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II



Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина посетила је данас Клиничко болнички центар „Звездара“ у Београду у пратњи г-ђице Викторије де Силва, унуке Њ.К.В. Краљевића Томислава којој је кума Њ.К.В. Принцеза Катарина, и испоручила десет најсавремених кревета за интензивну негу бренда Страјкер чија је укупна вредност 75.000,00 евра. Уз кревете Принцеза је овој здравственој установи поклонила и два гинеколошка стола чија је вредност 6.000 евра. Ова донација је омогућена уз помоћ Лајфлајн хуманитарних организација Чикаго и Канада које раде под покровитељством Принцезе Катарине и знатно ће олакшати опоравак пацијената који буду боравили на одељењу интензивне неге.
Принцеза Катарина је у свом говору истакла да ће њен супруг Престолонаследник Александар и она, као и до сада, наставити и у будућности да помажу рад ове здравствене установе којој су прве донације у виду болничких кревета уручили пре 8 година.
Принцеза Катарина је јуче уручила донацију од десет најсавремених кревета за интензивну негу бренда Страјкер чија је укупна вредност 75.000,00 евра и КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.

CROWN PRINCESS KATHERINE DONATES MOST ADVANCED HOSPITAL BEDS TO CLINICAL HOSPITAL CENTER “ZVEZDARA”

Her Royal Highness Crown Princess Katherine, accompanied by Ms Victoria de Silva, granddaughter of HRH Prince Tomislav and godchild of HRH Crown Princess Katherine visited today Clinical Hospital Center “Zvezdara” in Belgrade and donated ten most advanced Striker hospital beds for the Intensive care unit total value of 75,000 EUR. In addition, she has donated 2 gynecological tables worth 6,000 EUR. This donation was made due to assistance of Lifeline Chicago and Lifeline Canada Humanitarian organizations whose patron is HRH Crown Princess Katherine, and will significantly aid recovery of patients at the Intensive care unit.
Crown Princess Katherine emphasized in her speech that her husband Crown Prince Alexander and her will continue to support this health institution, like they have done during the last 8 years, when they donated hospital beds for the first time.
Princess Katherine donated yesterday ten most advanced Striker hospital beds worth 75,000 EUR to clinical Hospital Center “Dr Dragisa Misovic”.





Краљевски Двор

Beograd 11040, Srbija
Tel:  +381 11 306 4000
Fax: +381 11 306 4040
Posetite www.dvor.rs

Public Relations

The Royal Palace

Belgrade 11040,Serbia
Tel: +381 11 306 4000
Fax:+381 11 306 4040