Укупно приказа странице

Translate

среда, 14. јун 2017.

ПОЛИТИЧКИ ДОГАЂАЈ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА


Као  монархиста и нестраначка личност јавно и активно се  залажем  за  обнову монархије у Србији и по први пут подржавам један политички покрет.  ПОКРЕТ ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ

Удружења и странке која се програмски залажу за обнову монархије у Србији до сада нису направиле неки значајнији помак .

Највећи помак је направило Удружења Краљевина Србија које је   под патронатом Њ.К.В. Престолонаследника Александра II  то кажем као бивши члан управног одбора и бивши председник Београдског одбора Удружења Краљевина Србија.

Од свог оснивања 2008 као Краљева Омладина и  2010 као Удружење Краљевина Србија удружење  је  80 % својих људских и материјалних ресурса искористило за значајну и несебичну помоћ Краљевској породици и канцеларији двора , хуманитарним активностима као и великим бројем активности које се могу сврстати у очувању традиције , тако да им  је  остало мало простора за деловање у правцу обнове Краљевине Србије а са којим разлогом је и оснивано.

УКС је организацијом првог конгреса Краљевине Србије у Врњачкој бањи , као и прикупљањем потписа за промену устава направило један значајан потез.... да ли је то довољно или не показаће време.

ПОЈАВОМ ПОКРЕТА ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ  наступа нови период у процесу обнове монархије у Србији .

  • Први пут се на политичкој сцени Србије појавио покрет са јасно декларисаним како називом тако и програмом.
  • Надам се и верујем да ће овај покрет по први пут у Србији бити пример поштовања демократских начела и система вредности.
  • Надам се и верујем да ће покрет водити један тим и  ДА ЈЕ ВРЕМЕ ЛИДЕРА И ЛИДЕРИСАЊА У СРБИЈИ ПРОШЛО
  • Први пут монархисти ће моћи на парламентарним изборима дати свој  могу рећи референдумски глас за обнову Краљевине Србије.
  • Надам се и верујем да ће покрет бити први међу једнакима и као такав ујединитељ свих монархиста.


ОСНИВАЊЕМ ПОКРЕТ ЈЕ ПРЕУЗЕО ОГРОМНУ ОДГОВОРНОСТ И ОБАВЕЗУ ЗАТО СМАТРАМ ДА ЈЕ ОВО ПОЛИТИЧКИ ДОГАЂАЈ У СРБИЈИ ОД ИСТОРИЈСКОГ ЗНАЧАЈА


Драгиша Јоцић
Оснивач и преседавајући УО Клуба Монархиста

Београд, 14.06.2017.